سفارش تبلیغ
صبا ویژن

بارالها ! ما را ازکسانی قرار ده که درختان شوق تو در باغ های سینه شان، شاخه ها گسترده و آراسته شده است و آتش محبّتت، دل هایشان را فراگرفته است ... و چشمانشان با نگریستن به تو روشن شده است . [امام سجّاد علیه السلام ـ در مناجات العارفین ـ]

ورزشیه توپ

خانه

پارسی بلاگ

مدیریت

پست الکترونیک

شناسنامه


7:7 عصر پنج شنبه 85/3/25

آخه چرا ورزش

نویسنده: سعید داوودی

داروی سلامت و جوانی رایگان در دسترس شماست

 

     چرا مردم جهان به طور گسترده به ورزش می پردازند؟

     یکی از دلایل آن این است که تناسب بدنی، چشمه جوانی و سلامت است. ورزش راهی برای رهایی یافتن از زندگی ای است که در آن انسان با عجله غذا می خورد و نوشیدنی     می نوشد ورزش باعث می شود خوب ظاهر شوید و احساس خوبی داشته باشید.

     تحقیقات نشان می دهد تمرین شدید به جلوگیری از حملات قلبی کمک می کند و باعث کنترل وزن می شود و احساس بهتر بودن را القا می کند و خلاقیت را بالا می برد.

     از نظر پزشکی معلوم شده است ورزش به بیماران مبتلا به دیابت، زخم معده، ناراحتی عصبی، فشار خون بالا، کمر درد، بیماریهای قلبی، افسردگی، واریس و سردردهای قاعدگی کمک می کند.

     همچنین حالت خماری، یبوست و بی خوابی را مداوا می کند. به عنوان مثال در دیابت، کاهش چربی بدن به وسیله تمرین، توانایی آن را برای استفاده از قند افزایش می دهد.

 

ورزش چگونه خلق و خو را بهتر می کند؟

     یکی از دوستانم که روان شناس است، قصد داشت تز دکترای خود را درباره این که بعد از متوقف شدن تمرین یک فرد چه روی می دهد، بنویسد. او در جستجوی 30 نفر ورزشکار بود که در بلند مدت تمرین کرده باشند و موافقت کنند که به مدت 8 هفته تمرین خود را متوقف کنند. او نتوانست کسانی را بیابد که داوطلب این کار باشند و باید این مطالعه را کنار می گذاشت.

     افرادی که منظم تمرین می کنند، از نظر جسمی و روحی به تمرین معتاد می شوند.

     این حالت، اعتباد مثبت نامیده می شود، زیرا نتایج آن ثمربخش است. چنین افرادی حالت طبیعی بالایی دارند، یعنی آرامترند، فشار عصبی کمتری را تحمل می کنند و در مقابل فشار و ناراحتی زندگی روزمره کمتر آسیب می پذیرند. آنها قادرند تمرکز جدی تری داشته باشند، در درس و کار بهتر عمل کنند و در شب عمیق تر بخوابند. تجربه خود من نمونه ای برای تاثیر موضوع بالاست.

     در 20 دقیقه اول، از خود سوال می کنم چرا در حال زجر داده خویش هستم؟ بعد از 30 دقیقه کم کم احساس رضایت به من دست می دهد و اضطراب و فشار عصبی و ترس ناپدید می شود.

     ظرف 40 دقیقه تمام عقاید نادرست از ذهنم خارج می شود. بعد از یک ساعت حرکت بی وقفه، به رضایت کامل می رسم.

     برخی ها این حالت را رسیدن به قله مافوق می نامند. بعد از دویدن، انسان جدیدی      می شوم که در حالت روح بخشی که از 6 تا 24 ساعت طول می کشد نه خستگی می شناسد و نه اضطراب. دوچرخه سواران، کشتی گیران، شناگران، تنیس بازان و بسکتبالیست ها نیز این حالت مافوق را از تمرین تجربه می کنند. مطالعات بالینی فراوان نشان می دهد که تمرین خلق و خو را بهبود می بخشد و باعث بهره مند شدن از احساس بهتر بودن می شود.

     هربرت دو مدیس، استاد باتجربه تربیت بدنی، کشیدگی عضلانی را در برخی موارد بعد از این که نیمی را به تمرین درآورده بود و نیمی دیگر را داروهای آرامبخش داده بوده، مورد آزمایش قرار داد. او دریافت تمرین ناچیزی مانند 15 دقیقه پیاده روی بیش از آرام کننده سبب تمدد اعصاب می شود. دکتر ویلیام پی مورگان استاد روان شناسی دریافت تمرین خواب را کاهش می دهد.

     تام کورتن استاد تربیت بدنی، پرسشنامه هایی را برای 2500 ورزشکاری که گفته بودند از هنگام آغاز تمرین انرژی بیشتر و فشار عصبی کمتر داشته اند، فرستاد. دانشمندان دقیقا قادر به توضیح این مساله نیستند که چرا یا چگونه تمرین کار بالا را انجام می دهد. برخی محققان فکر می کنند علت این حالت سطوح افزایش یافته نورآدرنالین در مغز است.

     نورآدرنالین هورمونی است که برای انتقال پیامهای مغز در امتداد اعصاب معین در بدن ضروری است.

     افرادی که شاد به نظر می رسند، سطوح بالایی از نورآدرنالین در دستگاه گردش خون دارند، در حالی که افراد افسرده سطوح پایینی از این ماده را دارند. این اختلاف هیچ جا همچون وجود یک بیماری روانی که در آن حالت بیمار بین شادی و افسردگی در نوسان است، به روشنی نمایش داده نشده است. در طول حالت شادی سطح نورآدرنالین بیمار بالا  می رود و در حالت افسردگی این سطوح بسرعت پایین می آید.

     دانشمندان نمی دانند آیا نورآدررنالین علت تغییر خلق است یا نتیجه آن. دکتر رابرت اس براون و دکتر فردگووین مشغول تلاش برای تشخیص این موضوع هستند که آیا سطح نورآدرنالین با ورزش افزایش می یابد. اگر این سطوح بالا رود، تئوری نورآدرنالین ممکن است توضیح دهد که چرا شما پس از تمرین از احساس خوبی بهره مند می شوید.

 

ورزش، خون بیشتری به مغز می رساند

     مغز شما با خون بیشتر، اکسیژن بیشتری دریافت می کند. افراد سالخورده ای که اکسیژن به آنها داده می شود، اغلب واضح تر فکر می کنند و خلق و خویشان بهتر می شود. اگرچه اطلاعات پزشکی محکمی درباره نقش ورزش در این زمینه وجود ندارد، ولی ممکن است تمرین ورزشی در یک وضع مشابه خلق و خوی فرد را بهتر کند.

 

ورزش سطح نمک در مغز را پایین می آورد

     پایین آوردن سطوح نمک در مغز ممکن است خلق و خو را بهبود بخشد. پزشکی به نام دکتر رابرت راون برای درمان زنانی که درست پیش از دوره قاعدگی افسرده می شوند، ورزش و داروی مدر را با موفقیت به کار گرفته است. افسردگی و فشار عصبی پیش از قاعدگی ممکن است ناشی از نگهداری نمک باشد، که علت آن سطوح هورمون بالاست.

 

ورزش، خواب عمیق را افزایش می دهد

     در سال 1966 دکتر فرد بالکند، اولین کسی بود که از نظر علمی نشان داد تمرین بدنی سنگین، خواب عمیق را بیشتر می کند.

     دکتر کالین شاپیرو از آفریقای جنوبی و آر. بی زلوتی از دانشگاه مانی توبا در کانادا در بررسی های مستقل خود نشان دادند میزان خواب عمیقی که فرد می کند، متناسب با انرژی صرف شده در طول روز است روزانه هر چه بیشتر تمرین کنید، خواب عمیق تری خواهید کرد. افرادی که فارغ از افسردگی و مسائل روحی هستند، خواب عمیق تری دارند. به عبارت دیگر، 85 درصد افرادی که آشفتگی روحی دارند، بر اساس بررسی دکتر آنتونی کالس از استادان روانپزشکی در دانشگاه پنسیلوانیا دچار بی خوابی مزمن هستند. ارتباط بین خواب عمیق و مسائل روحی آشکار نیست. در هر حال درمان شناسی خواب برای تسکین مسائل فکری در کلینیک های اروپایی مورد استفاده قرار گرفته است. اگر یک فرد افسرده را تمام شب بیدار نگاه دارند که برای خوابیدن عمیق در روز بعد به حد کافی خسته شود، در حالت بهتری بیدار خواهد شد.

 

ورزش و اختلالات فکری

     نه فقط افراد سالم از برنامه های ورزشی منظم سود می برند، بلکه روان شناسان     دریافته اند تمرین ورزشی در مداوای اشخاصی که به نوعی بیماری فکری دارند، مفید است. دکتر کاسترو بالا از روان پزشکان سان دیاگوی کالیفرنیا اختلالات روحی را به وسیله دویدن نرم با موفقیت درمان کرده است. او گزارش می دهد: من هرگز این نوع موفقیت را با روان پزشکی تجربه نکرده ام. در اثر ورزش، یک بیمار اعتباد به هروئین را ترک کرد و بیماری دیگر که زمانی دچار جنون سوء ظن و هذیان گویی شده بود، به مدرسه بازگشت و معدل خوبی در دروس خود به دست آورد.

     دکتر جان اچ گریست، روان پزشکی دیگر در اولین بررسی کنترل شده دویدن نرم به عنوان درمانی برای بیمارانی که افسردگی بالینی دارند، انها را هم با دویدن و هم با درمان روانی معالجه کرد. شرکت کنندگان در این برسی یک فهرست ثبت علایم بیماری را که درجه افسردگی را اندازه گیری می کند، کامل کردند. بعد از 2 هفته گریست گزارش داد کسانی که به دویدن پرداخته بودند، بهبود چشمگیری یافتند، در حالی که بسیاری از افرادی که تحت درمان روانی قرار گرفته بودند، وضعی بهتر از پیش پیدا نکردند.

     دکتر ادوارد گرین وود توضیح دیگری می دهد: وضع غیر عادی فکر اغلب با وضع غیر عادی کار عضله همراه است. به همین دلیل افرادی که درارای آشفتگی روحی هستند با بدن خود حرکات عجیب و غیر مانوس انجام می دهند.

     درمان اختلالات فکری و جسمی تواما صورت می گیرد. برخی از اشکال تمرین ممکن است حالت عصبی و حتی شدیدترین حالتهای جنون را سبب شود.


نظر شما ()



لیست کل یادداشت های این وبلاگ

تصاویری زیبا از بازی ایران و مکزیک
[عناوین آرشیوشده]


[ خانه :: پارسی بلاگ :: مدیریت:: پست الکترونیک :: شناسنامه]

تعداد بازدید:4363

امروز:3

دیروز :0

 RSS 

درباره خودم

ورزشیه توپ

سعید داوودی
بسیار جدی و ورزشکار

لوگوی خودم

ورزشیه توپ

لوگوی دوستان



آرشیو

بهار 1385

اشتراک

 

وضعیت من در یاهو

یــــاهـو